Tổng quan về cây mắc ca ở Việt Nam và trên thế giới

Tổng quan về cây mắc ca ở Việt Nam và trên thế giới.

I. Giới thiệu chung của Viện Eakmat.

Chi Macedonia gồm nhiều loài, nhưng nổi bật là Macadamia tetraphylla, và M. integrifolia. Thuộc Họ Proteaceae, hạt chứa dầu cho thương phẩm gần giống hạt Điều. Đây là cây lấy quả nổi tiếng và đang trở thành cây trồng được quốc tế hoá. Như cà phê, ca cao, cao su….

Mắc ca nguyên sản ở bang Queensland nước Úc. Người châu Âu đầu tiên di cư đến úc gọi cây này là Giẻ Queensland. Về sau được nhập về trồng ở Ha-oai tạo ra hàng xuất khẩu quy mô lớn. Trên thương trường sản phẩm này đã được mang tên mới là quả khô Ha-oai.

Để nông dân dễ tiếp thu, chúng tôi đề nghị đặt tên cho loài cây này là cây Mắc-ca. Cách gọi này bám sát tên khoa học, do đó ít gây khó khăn cho giao dịch quốc tế. Lại gần với cách gọi tên cây ở miền núi phía bắc nước ta.

Ha-oai trồng bằng cây ghép với các dòng đã tuyển chọn. Cây cho quả ở tuổi 3, bắt đầu sai quả ở tuổi 10, đến tuổi 12 sản lượng quả lại tăng gấp đôi so với tuổi 10.

Theo kết quả phân tích của Beckham và Miller năm 1965, thành phần dinh dưỡng trong nhân hạt Mắc-ca như sau:

 • Chất béo 78,2%.
 • Các hợp chất đường 10%.
 • Các hợp chất đạm(protein) 9,2%.
 • Hàm lượng nước 1,5-2,5 % (nhân đã được làm khô theo yêu cầu bảo quản lâu dài).
 • Kali 0,37%.
 • Phôt-pho 0,17%.
 • Ma-nhê 0,12%.

Ngoài ra trong mỗi kg nhân hạt Mắc-ca còn chứa Can-xi 360mgr, Lưu huỳnh 66 mgr. Sắt dễ tiêu 18 mgr, Kẽm 14 mgr, đồng 3,3 mgr, và một số loại Vitamin như Vitamin pp 16 mg. Vitamin B1 2,2 mg, Vitamin B2 2,2 mg. Các nghiên cứu sau này còn cho biết thêm: trong nhân Măc-ca còn chứa một lượng Vitamin E rất lớn: 6,4 – 18 g/kg nhân.

Điều đặc biệt là hàm lượng acid béo không no trong dầu Măc-ca lên tới 84% chỉ đứng sau dầu Sở (97%). Đây là thứ chất béo mà thế giới hiện đại rất coi trọng. Vì ít dẫn tới nguy cơ tích tụ colesteron trong cơ thể người. Và rất phù hợp với nhu cầu làm dung môi trong mỹ phẩm.

Thành phần dinh dưỡng trong nhân:

Nhân Măc-ca không những béo ngậy, với 9% protein 10% hợp chất đường. Nhân Mắc-ca còn có vị ngọt và rất bùi và thoang thoảng mùi thơm của bơ sữa bò rất hấp dẫn.

Nhân Mắc-ca ròn mà không cứng như hạt điều hay nhân lạc. Dùng ăn sống, luộc rang hoặc xào nấu với đồ mặn đều rất ngon. Độn vào kem cốc, kẹo Sô cô-la, bánh ga-tô. Và nhiều loại đồ ngọt khác đều làm cho các đồ ăn này tăng hẳn giá trị.

Chúng tôi cho rằng hoàn toàn có thể dùng nhân Măc-ca để thổi xôi, nấu chè. Làm nhân bánh dẻo, bánh nướng và rất nhiều món ăn cổ truyền dân tộc khác của Việt Nam. Tạo thêm sức hấp dẫn cho các món văn hoá ẩm thúc truyền thống của ta.

Trên thế giới, Mắc ca đã được đưa lên bàn ăn của các gia đình giầu có hoặc yến tiệc sang trọng.

Giá sản phẩm:

Do hương vị nhân và giá cả Măc-ca rất hấp dẫn. Nên hàng chục nước đã đua nhau phát triển Măc-ca trong mấy chục năm qua. Nhưng người ta dự báo rằng còn lâu cung mới đuổi kịp cầu. Giá cả Mắc-ca trên thị trường thế giới vẫn không ngừng tăng. Và là hàng nông sản đắt giá nhất trên thị trường thế giới hiện nay.

 • Năm 1960, giá thu mua hạt Măc-ca ở Ha-oai là 0,395 USD/kg.
 • Năm 1980 – 1,540 USD/kg.
 • Năm 1986 – 1,860 USD/kg.

Theo thống kê năm 1997.

Tổng diện tích cây Mắc-ca trên toàn thế giới đạt 46.000 Ha. Sản lượng nhân đạt 61.000 tấn, phân bố chủ yếu tại 7 nước sau đây:

 • Australia 9.020 Ha sản lượng 26.000 tấn.
 • Mỹ 8.215 Ha sản lượng 24.500 tấn.
 • Bra-xin 6.300 Ha 1.000 tấn.
 • Kê-nia 6.050 Ha 4.400 tấn.
 • Côt sta-rica 6.000 Ha 3.100 tấn.
 • Nam Phi 4.500 Ha 3.920 tấn.
 • Gua tê mala 3.200 Ha 2.300 tấn.

Thống kê chi tiết:

Đứng đầu diện tích và sản lượng vẫn là úc và Mỹ. 5 nước sau sản lượng chưa cao do mới trồng hoặc khí hậu không thích hợp. Một số nước khác cũng đã bắt đầu trồng thử. Như Mê-xi cô, Vênêduyê-la, Dimbabuê , Tanzania , Eti-ô-pia , Mali , Niu-zêlan.

Tại Trung Quốc, cây Mắc ca đã có mặt ở vườn thực vật Đài loan từ đầu thế kỷ 20. Nhưng việc trồng đại trà mới thực hiện trong khoảng 20 năm gần đây.

Nhân Mắc-ca của Úc trước đây chủ yếu được xuất vào thị trường Mỹ và Canada. Nay Châu Âu và châu á đang trở thành thị trường tiêu thụ lớn hơn.

Giá cả quốc tế vài năm gần đây giao động trong khoảng 12 – 15 USD/Kg nhân.

Vì vậy, cây Măc-ca xứng đáng là sự lựa chọn cây trồng cho xoá đói giảm nghèo. Nhưng nỗi kinh hoàng sau trận suy sụp giá cà phê đòi hỏi phải có phân tích kỹ lưỡng. Và dự báo nghiêm túc trước khi hạ quyết tâm cho lựa chọn này. Sau đây là những điều đã có thể thấy rõ.

Những vấn đề cần biết:

Cơ hội và thách thức”

Khi Việt nam gia nhập thị trường Cà phê thế giới thì diện tích và sản lượng cà phê đã ở số triệu. Cân bằng cung cầu về cơ bản đã được xác lập. Việt Nam bước vào cuộc đua quá muộn.

Và trong thời gian cực ngắn khoảng 15 năm đã tạo nên đột phá lớn, đưa diện tích tăng thêm 0,5 triệu Ha. Và trở thành quốc gia có năng suất sinh học và năng suất đồng ruộng đứng đầu thế giới.

Tình hình đặt ra với cây Mắc-ca hoàn toàn khác hẳn. Diện tích và sản lượng Măc-ca hiện nay mới ở mức vạn. Tính hấp dẫn và đặc điểm sử dụng nhân Măc-ca cho phép nâng diện tích và sản lượng. Lên gấp bội cây cà phê. Hay gấp hàng trăm lần diện tích và sản lượng Mắc-ca hiện nay mới đủ làm bão hoà thị trường.

Tuy chậm chân mất vài chục năm. Nhưng về cơ bản vẫn có thể coi như Việt Nam bước vào cuộc đua từ điểm xuất phát. Sẽ không phải là kẻ đến sau gây đảo lộn thị trường như trường hợp cây cà phê. Mà sẽ là tham gia từ đầu quá trình hình thành cung cầu.

Việt Nam có nhiều tiểu vùng khí hậu với diện tích lớn. Đáp ứng được yêu cầu này mà các nước khác trong cuộc đua không có. Nếu quyết tâm khai thác được thành tựu chọn giống và kinh nghiệm kỹ thuật. Của Úc, Mỹ, Trung Quốc và các nước khác thì ưu thế về tài nguyên khí hậu và con người. Sẽ cho phép Việt Nam tạo được bước đột phá thứ hai sau cây cà phê.

Nhu cầu:

Nhu cầu về nhân Măc-ca trên thị trường thế giới sẽ lớn hơn cà phê rất nhiều. Cách dùng cà phê khá nghèo nàn, chủ yếu là làm đồ uống. Một phần nhỏ pha vào rượu và kẹo bánh;

Nhưng ngay cả với người nghiện cà phê thì nhu cầu hàng ngày cũng không thể quá nhiều. Trong khi đó thì đối tượng sử dụng Mắc ca lại rất rộng lớn bao gồm mọi tuổi tác, giới tính, sắc tộc, truyền thống ẩm thực, sức khỏe….

Với nhân Mắc-ca, tình hình hoàn toàn không giống Cà phê. Thậm chí cũng không giống với Ca cao. Các đặc điểm ròn, bùi, thơm, ngậy hấp dẫn mọi lứa tuổi.

Cách ăn và chế biến rất phong phú từ ăn sống hoặc trộn trong sà lát, sào, nấu, làm nhân bánh, kem, mứt… Cho phép Mắc-ca vượt qua mọi ranh giới sắc tộc,tôn giáo. Truyền thống ẩm thực để đến với mọi người trên thế giới. Vì là đồ ăn nên lượng tiêu dùng hàng ngày của mỗi người lớn hơn Cà phê, Ca cao rất nhiều.

Ưu thế:

Việt Nam (chủ yếu là phía bắc và tuyến giáp ranh giữa đông và tây Trường Sơn). Có thể là có nhiều ưu thế trong việc tìm nơi trồng thích hợp và đạt sản lượng cao cho cây Mắc-ca. Mỹ, úc và nhiều nước đã có nhiều công trình nghiên cứu về cây Mắc-ca.

Sau đây là những tổng kết và so sánh chủ yếu.

Nguyên sản Mắc-ca là vùng á nhiệt đới ẩm tại duyên hải phía đông Queensland . Loài Mắc-ca vỏ hạt láng (Macadamia integrifolia) phân bố từ 25-28 0 vĩ tuyến nam. Loài mắc-ca vỏ hạt nhám (M. tetraphylla) phân bố xa hơn. Xuống phía nam tới vùng bắc Niu-Sao-wên 28-29 0 vĩ tuyến nam.

Hầu hết các giống Mắc-ca đều ngừng quang hợp ở 38 0 C. Ra hoa kết quả là vấn đề then chốt quyết định sản lượng. Các nước đã tập trung nghiên cứu rất nhiều. Trước hết là sự hình thành chồi hoa. Ở bắc bán cầu sự phân hoá để hình thành chồi hoa diễn ra trong tháng 10 và nở hoa vào cuối tháng 2 đến đầu tháng 4.

Nếu trồng Mắcca ở bắc Việt Nam thì triển vọng có thể khá hơn nam Trung Quốc. Mùa hoa nở và sau hoa nở (tháng 3,4) gặp nắng hạn sẽ gây rụng hoa nghiêm trọng. Cây Mắc-ca ra rất nhiều hoa, mỗi bông đuôi sóc có từ 100-300 hoa. Nhưng tỷ lệ đậu quả lại chỉ đạt 0,1 – 0,3%. Khí hậu không thuận lợi có thể hoàn toàn không đậu quả.

II. Về đất đai.

Mắc-ca ưa đất thịt nhẹ đến trung bình, thời han úng ngập không quá 10 ngày. Đất ẩm đều quanh năm, tầng đất sâu trên 1m hơi chua. Nếu giàu hữu cơ thì đỡ phải bón nhiều phân.

Mắc-ca không ưa đất kiềm, đất phèn mặn, đất đá vôi, đất mắc ga lít. Đất đá ong hoá hoặc thoái hoá nghiêm trọng… Như vậy Bắc bộ có triển vọng sẽ có diện tích rất rộng lớn để trồng cây Mắcca.

Ngoài ra, miền núi Thanh Hoá, Nghệ An tần suất bão không cao. Nếu mất 1 vụ mà trúng 2 vụ thì vẫn có thể gây trồng Mắc-ca. Vùng núi cao giáp ranh giữa Tây và Đông Trường Sơn. Nơi được đón mưa Tây Trường Sơn rất sớm đồng thời lại được hưởng mưa muộn của Đông Trường Sơn. Như Khe Xanh, An Khê, vùng giáp ranh giữa Bảo Lộc và Tánh Linh …

Cũng có thể là vùng phù hợp với phát triển của cây Mắc-ca. Tất cả những phân tích trên cho phép đi đến dự báo là miền núi phía bắc Việt Nam. Vừa có thể có nhiều đất trồng được cây Mắc-ca, vừa có thể tạo nên những đỉnh cao về năng suất.

Chúng ta có thể tính đến chuyện phát triển Mắc-ca thành một ngành sản xuất hàng hoá có quy mô tương đối lớn. Diện tích có triển vọng phát triển cây Mắc- ca có thể đạt tới cả triệu Ha.

Sau đây là phác thảo mức đầu tư để gây trồng và chăm sóc cho 1 Ha Mắc –ca cao sản:

Mật độ: 307 cây/Ha (5 m x 6.5 m để tiến tới hình thành ruộng bậc thang).

Cây giống: 307 cây x 20.000 VNĐ = 3.140.000VNĐ (đơn giá nhập sẽ không ít hơn 2 USD một cây ghép). Sau này tự sản xuất có triển vọng sẽ thấp hơn 20.000VNĐ/cây.

Đào hố: 307 cây x 10.000 VNĐ = 3,07 triệu VNĐ (kích thước hố 1 m x 1 m x 1 m ).

Phân bón: 307 x 6000 VNĐ = 1.842.000 VNĐ (gồm 3000VNĐ cho phân chuồng và phân khoáng. 3000 VNĐ cho 50 dm 3 than bùn đã chế biến).

Công trồng: 307 x 2000 VNĐ = 0.614 triệu (bao gồm lấp hố đúng yêu cầu kỹ thuật).

Chăm sóc: 5 năm x 2.000.000 VNĐ = 10.000.000 VNĐ (bao gồm làm sạch cỏ và từng bước hình thành ruộng bậc thang).

Cộng: Tổng đầu tư cho 1 Ha là 18.666.000 VNĐ/Ha. Trồng Mắc-ca với cây ghép hoặc nhân hom sẽ cho quả vào tuổi 3 có thu nhập từ tuổi 5, cao sản từ tuổi 10 – 12 trở đi. Sau này sẽ không thể chi phí ít hơn 2.000.000 VNĐ hàng năm cho làm cỏ, bón thúc, tưới nước, thu nhặt và hong phơi hạt. Giai đoạn này có thể lấy thu bù chi.

Khâu thu hoạch có mấy khó khăn chính như sau:

• Phải thu nhặt hạt hàng ngày để giảm tổn thất do chuột, sóc.

• Phải làm sạch cây bụi cỏ dại để không bị bỏ sót hạt rụng.

• Mùa thu lượm trùng với mùa thu hoạch nông nghiệp nên thiếu nhân công.

III. Phân loại và giới thiệu các dòng vô tính đã được gây trồng.

1. Phân loại :

Chi Macadamia có 18 loài, trong đó 10 loài nguyên sản tại Úc. 6 loài tại Tân Cri-đo-nia, 1 loài tại Ma-đa-gas-ca, 1 loài tại đảo Xi-ri-bô. Trong 18 loài trên chỉ có 2 loài đã được gây trồng trên quy mô thương mại là:

 • Macadamia integrifolia – Mắc ca vỏ hạt láng hay mắc-ca lá nguyên.
 • Macadamia tetraphylla- Mắc ca vỏ hạt nhám hay mắc-ca mép lá răng cưa.

Các loài mắc-ca còn lại có nhân nhỏ, vị đắng. Ít nhiều chứa độc tố nên chưa được gây trồng nhiều. Nếu gộp các loài đã được gây trồng, có triển vọng hoặc có giá trị làm cây cảnh thì có thể kể tới 5 loài sau đây :

1.1. Macadamia integrifolia Maiden – Betche. Tạm dịch là mắc-ca vỏ láng hoặc mắc-ca lá nhẵn.

Phân bố tự nhiên tại vùng rừng mưa phía đông đường phân thủy giữa nội địa úc với bờ biển đông úc. Chủ yếu là trên lãnh thổ bang Quensland và một phần bang Newsouth wales. Trong khoảng 25 – 28 o vĩ độ nam. Vùng phân bố tập trung nhất là dãy núi Mepherson mà một bên là sông Nunaibah. Và bên kia là sông Mary ở phía bắc trên giải rộng 24km, dài 442km.

Loài này cao tới 18m, tán rộng 15m, vỏ cành nhạt màu hơn loài M.ternifolia (mắc-ca 3 lá). Lá non màu xanh nhạt, lá hình trứng ngược hoặc thuôn ngược. Lá dài 10,2 – 30,5cm, rộng 2,5 – 7,6cm, có cuống lá ngắn. Không có hoặc gần như không có răng cưa, đuôi lá tròn, 3 lá hoặc 4 lá mọc xoáy ốc.

Nhưng ở cây con hoặc cành non có thể gặp 1 đôi lá mọc đối. Hoa tự thường mọc ra từ cành già, thường là mọc từ mắt lá sớm thành thục nhất ở đoạn cuối cành (phía ngọn). Hoa tự thường dài 10,2 – 30,5cm; mỗi hoa tự có từ 100 – 300 bông hoa (Hoa màu trắng).

Quả chín rộ vào tháng 3 đến tháng 6 ở úc (mùa thu đông nam bán cầu). Và từ tháng 7 đến tháng 11 ở Hawaii. Nhưng ở California quả chín từ tháng 11 năm trước đến tháng 3 năm sau.

1.2. Macadamia tetraphylla L.A.S Johnoson, có thể gọi là mắc-ca 4 lá, mắc-ca hạt nhám hoặc mắc-ca lá răng cưa, mắc-ca lá gai.

Nguyên sản tại vùng rừng mưa nhiệt đới phía đông đường phân thuỷ của châu úc. Trong khoảng 28 – 29 o vĩ tuyến nam, chủ yếu là trên dải đất dài 120km. Từ bờ nam sông Coomera và sông Nerang. Thuộc Quensland đến bờ bắc sông Richmont thuộc New south Wales.

Cây cao khoảng 15m nhưng tán xoè rộng tới 18m, vỏ cành nhỏ xẫm màu hơn mắc-ca vỏ láng. Nhưng hơi nhạt màu hơn mắc-ca 3 lá (M.ternifolia). Lá non màu đỏ hoặc màu hồng phai, đôi khi có màu xanh nõn chuối.

Lá hình thuôn ngược dài 10,2 – 15,8cm, rộng 2,5 – 7,6cm, gần như không có cuống lá. Mép lá có răng cưa nhọn như gai, đuôi lá nhọn, 4 lá mọc cách xoáy ốc. Đôi khi có 3 lá hoặc 5 lá mọc xoáy. Cây mầm cũng có 2 lá mọc đối.

Hoa tự mọc ra từ cành già, nhỏ và cũng mọc ở mắt sớm thành thục phía cuối đoạn cành. Hoa tự dài 15,2 – 20,3cm, có từ 100 – 300 bông hoa. Hoa màu hồng phai rất tươi màu, nhưng cũng có cây cá biệt có hoa màu trắng sữa.

Mùa quả chín rộ ở úc từ tháng 3 đến tháng 6. Tại Hawaii từ tháng 7 đến tháng 10, tại California từ tháng 9 đến tháng 1 năm.

39 thoughts on “Tổng quan về cây mắc ca ở Việt Nam và trên thế giới

 1. נערות ליווי בתל אביב says:

  סוג של עבודת גוף יפנית, עיסוי שיאצו כולל לחץ מקומי באמצעות אצבעות המטפל (או
  לפעמים הידיים והמרפקים),
  המופעל ברצף קצבי לאורך הגוף.

  עיסוי רקמות עמוק הוא עיסוי טיפולי ממוקד המכוון לקשרי שריר ואזורי בעיה ספציפיים בשכבות העמוקות יותר של רקמת השריר והחיבור.
  בעזרת קרם או שמן, המעסה מתחיל בדרך כלל בעיסוי כללי ואז עובר לעיסוי באזורים ספציפיים ובעייתיים כדי לטפל בהם.
  אמנם נכון שלחץ של רקמות עמוקות הוא בדרך כלל חזק יותר מזה של עיסוי שוודי, אבל זה לא חייב להיות כואב כדי להיות יעיל.
  אם יש לך מצבים רפואיים מסוימים כגון לחץ דם
  גבוה, סוכרת, מחלות לב או דליות, עליך לפנות לרופא אם אתה
  מתכוון לקבל עיסוי באבנים חמות. הוא יעיל לטיפול בפציעות לחץ חוזרות ונשנות, כגון “מרפק טניס” או תסמונת התעלה הקרפלית.
  אם אתם לא יכולים להגיע לטיפול בקליניקה, או שפשוט יותר נעים לכם בפרטיות של הבית, הבטיחו לעצמכם את העיסוי בפתח תקווה עד הבית שאתם
  רוצים, עם מיטב המטפלים בתחום.
  כמה מחקרים הראו כי שיאצו עשוי להיות יעיל
  לטיפול בכאב, בחילות ונדודי שינה.
  כמו כן, הוכח כי חום מרפה שרירים תפוסים, כך שהאבנים החמות מאפשרות למטפל להקל על אזורי מתח שרירים במהירות.
  שיאצו נעשה בדרך כלל על מחצלת על הרצפה
  או על שולחן עיסוי נמוך ומשמש לעתים קרובות להפחתת לחץ, ולהגנה מפני בעיות בריאות הקשורות למתח.

 2. דירות דיסקרטיות בצפון says:

  חדרי אירוח לזוגות הם חדרים
  שנבנו ותוכננו מראש להוות מקום מפגש
  אינטימי ולכן הם מושקעים ומאובזרים
  ברמה מאוד גבוהה, אם זה מיטה זוגית
  גדולה king size נוחה ומעוצבת, לפעמים מיטות
  אפריון או מיטה עגולה, תלוי בעיצוב היחידה, על המיטה מצעים לבנים,
  עליהם פזורים עלי כותרת אדומים או נרות ריחניים סביב, הכל כדי שיהיה לכם מקום לרומנטיקה וכדי שתוכלו
  להגשים את האהבה שלכם. עיסוי ארוטי עם שמנים וריחות בלתי נשכחים,
  מצעים חדשים ונקיים, אמבטיה מאובזרת בשמנים וסבונים נעימים, ג’קוזי, מטבח
  מאובזר, מיטה וחדר שינה שצריך לראות בשביל להבין והרשימה קצרה מלהכיל.
  אם באם לכם להתפנק בעיסוי ארוטי או במסג’ מפנק ואין לכם
  אפשרות בדירה שלכם לקבל את הפינוקים הללו – דירות דיסקרטיות רחובות יאפשרו לכם לקבל את כל הפינוקים הללו.
  כל השירותים הללו הפכו את שירותי הליווי לפופולרים.
  חברתנו, חברת ניקיון בתים תל אביב, היא ותיקה מאוד בתחום הניקיון, מהראשונים
  בארץ המציעים את כל שירותי הניקיון במקום אחד.

  אם אתם רוצים להזמין נערת ליווי אל דירות דיסקרטיות
  בבת ים, חפשו באתרי האינטרנט ותמצאו שפע של
  מודעות מבחורות המעניקות שירותי מין
  ושירותי עיסוי. אל תיכנסו לפאניקה!
  הגעתם למקום הנכון! המטפלים באתר מקבלים מטופלים
  בקליניקות מקצועיות ונגישות או מאפשרים הזדמנות משובחת לקבל עיסוי בנתניה עד
  הבית. כאן בפורטל הבית שלנו מובטחים לכם כל השירותים שעברו
  אימות מדויק והכול בכדי שתוכלו להרגיש ולהיות על גג העולם גם אם אתם רק עוברי אורח בבת ים.

 3. שירותי ליווי says:

  בחברת מוצרי פרסום לעסקים
  אנו מציעים מגוון רחב של מוצרי פרסום שבהם תוכלו להטביע את סמליל העסק וכך לקדם את המכירות שלכם ולצבור לקוחות
  פוטנציאלים. חברת “עידן חדש מוצרי פרסום ומתנות” עוסקת בפיתוח ושיווק מוצרי פרסום, מתנות לגים ולאירועים במגזר העסקי והפרטי.
  תוכלו לתת להם גימיקים למחשב, מתנות מיוחדות לעובדים,
  חולצות רקומות לטובת עסק. את הערב תוכלו לסיים בדירות דיסקרטיות בירושלים, הרי ברור שבני הזוג אוהבים לבלות יחדיו באינטימיות, אך לפעמים בבית אין פרטיות ולכן נוח מאוד לבלות בדירות דיסקרטיות, אבל לא תמיד ישבת זוג לכן
  בדירה הדיסקרטית ניתן לפגוש מעסות סקסיות אשר ינעימו את
  זמנכם בעיסוי מטריף חושים.
  לחילופין, אם אתה מעוניין בפרטיות ובדיסקרטיות, ניתן
  להזמין ליווי בחיפה גם לביתך או למלון, להזמין ולהינות בדירה דיסק.
  היצע דירות גדול – ישנו היצע גדול של דירות דיסקרטיות בחיפה.
  ולכן, בבאר שבע ניתן למצוא היצע מאוד גדול של דירות דיסקרטיות אשר מספקות
  עיסוי אירוטי ממשכנן. עיסויים בצפון אשר מתרכזים בעיסוי השוודי
  יאפשרו לכם הנאה מלאה ובילוי נהדר.
  עיסוי אירוטי בצפון הוא הרבה יותר ממפגש מיני
  סתמי או מעיסוי, מדובר כאן בחוויה
  ארוטית מלאה המועברת על מיטות רחבות, נעימות וגמישות תמונות אמיתיות
  של. אם ברצונכם בבחורה בלונדינית, שמנה, רזה, אתיופית או כל פנטזיה אחרת שמעניינת אתכם, בנתניה דירות דיסקרטיות והזמנת עיסוי מפנק אירוטי הוא לגמרי המקום הנכון לממש את הפנטזיות האלו.

 4. נערות ליווי באילת says:

  מור ויטל הכרויות . הכרויות 50 פלוס .
  מועדון 50 פלוס הכרויות . אתר הכרויות לאנשים גבוהים .
  ארגון נפש בנפש הכרויות . אפליקציית הכרויות לפי מיקום .
  משחקי הכרויות למבוגרים . בפורטל האיכות
  למבוגרים בלבד פלייבוי תוכלו למצוא בקטגוריה של עיסוי אירוטי בתל אביב, מבחר
  גדול ומיוחד של בחורות מעסות מקצועיות נאות ובכל צבעי
  הקשת. אתם מתעניינים לגבי עיסוי
  בתל אביב וגם לגבי עיסויים במקומות
  שונים בארץ? תל אביב היא עיר שאף פעם
  לא ישנה. זונה בדרום תל אביב .
  לזיין זונה . סראי סקס חינם . Ronen gg בן זונה .
  השכרת חדרים וצימרים לפי שעה פונה לכל קהל היעד בו האהבה מתגוררת: זוגות גרושים
  שאינם מעוניינים עדיין להזמין את בן או בת הזוג לביתם,
  זוגות דתיים ביום המקווה שאין להם מקום שקט ורומנטי,
  חיילים שמחפשים אירוח רומנטי במחיר שפוי,
  זוגות צעירים שמחפשים להתפנק קרוב לבית למספר שעות ולא
  לשלם לבייביסיטר הון, זוגות חד מיניים וכל זוג החפץ ברגעי אושר ונחת.
  איבר מין של בן . חתול איבר מין .
  איך מודדים איבר מין . פצעים באיבר מין
  .

 5. נערות ליווי says:

  מדובר על עיסוי בתל אביב הניתן משני מעסים שונים, כאשר כל מעסה מתמקד
  בחלק אחר בגוף. עם זאת, ישנם עיסויים בתל אביב המתבצעים כעיסויים “יבשים” –
  כאלו המבוססים אך ורק על מגע המעסה.

  מעוניינים לבצע השוואה בין מעסים המעניקים עיסויים?
  עיסוי מפנק בהרצליה, ניתן
  להזמין עד הבית בהרצליה כמתנה לך, לבן הזוג לחברה או לאיש עסקים שאתם מעוניינים לפנק.

  מתי מומלץ לעשות עיסוי בתל אביב?

  פצצת על נמצאת ב דירה מפנקת בתל אביב.
  את אישה מסורתית שרוצה לשמור על צניעות?
  מנגד, כל עוד תקבלו עיסוי בקרית
  שמונה בלבד לאורך כ-45 דקות
  ועד שעה, המחיר שתצטרכו לשלם יהיה נוח הרבה
  יותר ויהפוך את חווית העיסוי לנגישה גם לכם!
  החל במאפיינים הפיזיים כמו
  גובה, משקל, מבנה גוף ועוד, דרך מוצא והשפות אותן היא יודעת
  לדבר ועד האופי האישי והפרטי
  של כל אחת מהבנות. ממשחקי שליטה, סאדו בין
  הסדינים ועד משחקי תפקידים מגוונים הכוללים הלבשה תואמת – הכול תלוי בך!
  היא יודעת לעשת סאדו והיא יודעת לעשות מאזו – אם זה מה שמדליק
  אותך. מנגד, אם ברצונכם ליהנות מעיסוי
  חזק ועמוק יותר, עיסוי טנטרה
  הרקמות לבטח יענה על הצורך שלכם. אז על מנת ליהנות מעיסויים מידיהן
  המופלאות של נערות ליווי בחולון, היכנסו אל האתר והתחילו לעבור על הפרופילים
  והתמונות של הנערות.

 6. נערות ליווי באילת says:

  אתם מוזמנים לפנות אל המטפלים ישירות על ידי
  לחיצה על הדף האישי שלהם. הוא עשיר במגוון של עבודות גוף,
  הודות לחיצה ולחץ שונים על נקודות דיקור,
  מתיחות והתפתלות שונות. הנערות
  יודעות לפנות גברים בעיסויי גוף, זהו חלק מהשירות.

  המעסות המקצועיות שלנו יודעות איך לפנק את הגברים בעיסוי מענג המשחרר את כל השרירים וכולל גם
  הרפייה מלאה. לפני שאתם מתאמים עיסוי
  באזור חיפה, כדאי לבדוק אל מול המעסה עד כמה הוא
  מנוסה בעיסוי אותו אתם רוצים לקבל.
  זוהי עובדה ידועה ולכן, זוגות באים לקבל טיפול
  של עיסוי מפנק באשדוד/אשקלון , או בכל אזור אחר בארץ תוכלו לבחור את המעסה על פי האזור
  שבו אתם גרים. העיסוי כולל טיפול
  בגוף ובשרירים, התמקדות בחלקים מסוימים והנעות על
  ידי לחיצות, חימומים ועוד. המעסה תגיע עם
  הציוד המקצועי שלה כגון מיטת עיסוי,
  שמנים, מגבות נקיות ותבצע בכם טיפול מפנק שכאשר הוא יסתיים תחושו קלים כנוצה,
  חיוניים ומלאים אנרגיות מחודשות.
  ישנם אנשים שלא מרגישים בנוח שבן המין
  השני נוגע בהם, כך שחשוב לתאם
  מראש עם מכון העיסוי מפנק בבאר שבע
  את מין המעסה. הם יכולים להשתמש באתר על מנת לבחור עיסוי
  מבין שורה ארוכה של טיפולים ולבדוק את ההבדלים ביניהם.

 7. נערות ליווי says:

  ציפיות בצבעים לכריות בכל גודל 16-19 ₪.

  ר. אוהלי לייקרה בצבעים 25 ₪ למ”ר. אוהלי לייקרה לבן/שמנת 22 ₪ למ”ר.

  מכיוון שעיסוי טנטרי מכיל בתוכו עיסוי הכולל את כל
  הגוף, מלבד עיסוי איבר מינה ( יוני ) של בת הזוג – אין
  לבצע את העיסוי בזמן ההריון . כאשר מדובר בסוג עיסוי מפנק בבאר שבע מסוים יש לוודא כי זה העיסוי
  מפנק הנחוץ לכם. עיסוי מפנק מתאים גם לכם.
  עיסוי זו מתאים לעוסקים בפעילות ספורטיבית, לסובלים מכאבים, שרירים תפוסים,
  נוקשות בגוף, או למי שנמצא במצבים מאוד
  מתוחים ולחוצים. ירומילה נערת ליווי מיוחדת מאוד רק לאנשים מבינים.
  אניה שלנו היא בחורה צעירה וילדותית, היא
  מאוד שובבה וחייכנית. צעירה ישראלית בתמונות אמיתיות
  ועם גוף מדליק מענגת אותך עם עיסוי איכותי בביתה הפרטי בבת… חיי היום יום עם בחורות מפלצתיות
  . כאן תוכל למצוא מגוון רחב של בחורות חטובות,
  יפות וסקסיות, שהינן מקצועיות ומעניקות את מיטב השירותים.
  דוגמניות שמגיעות לארץ ישראל מאירופה, ידועות כבעלות טעם עשיר, הן
  אוהבות שגברים קונים להם מתנות ומפנקים אותן, בוא נגיד איך שאתה משקיע בהן ככה הן ישקיעו בך, הגבר הישראלי
  למד להעריך עם השנים טעם ויוקרה, הוא מחפש את סוכנויות הליווי בראשון לציון
  הטובות ביותר ולא מוכן להתפשר.

 8. שירותי ליווי says:

  נערות ליווי בלונדיניות, חלומית שתגיע אליך לתל אביב?
  כאן תמצא נערות ליווי שיגיעו אליך בהתראה קצרה ויגשימו את כל הפנטזיות הרטובות שלך.
  שירותי ליווי פרטיים ויוקרתיים מחכים לכם ממש כאן.
  כאן תמצאו הכל, קופונים, עסקים, יד2, רכב, נדלן, פרויקטי
  בנייה, דרושים, בעלי מקצוע, מכירות
  מעסקים פרטיים ועוד. בארץ וגם בארצות אחרות קיימות מרפאות לעזרה אלטרנטיבית וקונוונציאונלית לאישה, לילד, לקשיש, אך לא בכל מקום תמצאו מרפאה אשר עוזר למנוע בעיות גוף ונפש של גברים.
  בעלת מעבדת תיקון שעונים – האחריות לשעונים ניתנת בחנות וזאת כדי למנוע מהלקוח טרטור במעבדות היבואנים.
  בסנטר פרינטר ישנן מעבדת שירות למדפסות ומעבדת שירות למכונות צילום.
  בחברת סנטר פרינטר מלבד קניית
  מדפסות, מדפסות צבע, טונרים ומכונות צילום.
  גלעד הפקות היא חברה המתמחה בשירותי צילום לאירועים.
  רשת מחסני הדלת הינה חברה לעיצוב ושיווק דלתות בטחון ,
  עם מבחר דלתות מעוצבות ממיטב המותגים המובילים בענף הדלתות.
  אניגמה הינה חברה המתמחה בהפקות ימי כיף לעובדים, כנסים ואירועים
  ומציעה את כל השירותים הנלווים
  הרלוונטים להפקת יום מושלם. חברת וירטואל פוינט
  הינה החברה המובילה בישראל בהפקת אנימציות, סרטי תדמית וסרטי הדרכה רפואיים.
  י אדריכלים ומהנדסים מן השורה
  הראשונה צוות עובדי החברה הינו צוות קבוע והחברה אינה מעסיקה קבלני-משנה.
  שר”פ תל השומר הינו מרכז רפואי פרטי, שנמצא בסמוך למרכז הרפואי שיבא. בשר”פ תל השומר עובדים צוות המקצועי
  והמיומן ביותר של רופאי שיבא, ממרבית מקצועות הרפואה הקיימים.

 9. נערות ליווי says:

  אל תרגישו לא נעים, אנשים רבים מגיעים לבילוי עיסוי אירוטי
  בדירות דיסקרטיות בבאר שבע. אין
  צורך לעשות הזמנה מראש, פשוט מגיעים על בסיס מקום
  פנוי. הצורך באהבה הוא צורך אנושי
  ולכולם מגיע ליהנות. כמובן, שב-SODI.co.il
  תוכלו למצוא את כל הפרטים ליצירת קשר עם אותם מתחמי החדרים, כך שבמידת הצורך והרצון, יהיה
  באפשרותכם להתקשר או לשלוח מייל למקום ולברר את כל הפרטים הרלוונטיים בטרם ההגעה.
  סיבה ראשונה – בילוי עם נערות ליווי בנתניה הוא חוויה משחררת אשר כל הגברים צריכים
  מידי פעם. המשתתפים במשחק התפקידים לא צריכים להיות שולטים במצב.
  אלו הם הדברים הבסיסיים ביותר שאתם צריכים בשביל בילוי זוגי סוכר.
  חללי עבודה משותפים בבאר שבע הם אחד מהטרנדים הכי
  חזקים בשוק התעסוקה בשנים האחרונות.
  ביקור במקום לפני הטיפול: אם אתם רוצים להיות בטוחים במאה אחוז בתמצאו מקום שעושה עיסוי ארוטי
  בנתניה שעונה על הדרישות שלכם, אנו ממליצים
  להתחיל בשיחת טלפון ולשאול על טיפולי
  העיסוי, על ההסמכות של המטפלים ומה הם בעצם מציעים.
  חשוב לקחת בחשבון שלפעמים צריך לנסוע
  קצת בכדי ליהנות משירותי השכרת
  חדרים לפי שעה שעונים על אותן הדרישות בצורה הטובה ביותר האפשרית.
  סוויטות לפי שעה בחיפה אף מציעות פינוקים נוספים כמו ג’קוזי פרטי בחדר, סאונה או ג’קוזי ספא.

 10. שירותי ליווי באילת says:

  נמצא כי עיסוי משחרר מסייע להקל על
  תופעות כמו חרדה, קשיי עיכול, פיברומיאלגיה, כאבי ראש, נדודי שינה המתקשרים ללחץ,
  כאבי גב תחתון ועליון, כאבי
  עצבים, פציעות שנובעות כתוצאה מספורט או מפגיעה גופנית ועוד.
  עיסוי ספורט – עיסוי ברמת גן שמאוד דומה לעיסוי שוודי,
  אך מותאם לאנשים שמבצעים פעילות ספורטיבית על בסיס קבוע, במטרה לסייע ולמנוע התפתחות של פציעות במהלך פעילות גופנית או לתרום לתהליך ההחלמה של הגוף לאחר פציעה.
  עיסוי שוודי הוליסטי ברמת הגולן כבר אלפי שנים אמונות שונות מצביעות על
  איחוד סינרגי בין הגוף והנפש.
  להגיע אל מתחם הספא ברמת הגולן ,
  ליהנות מעיסוי מפנק ואיכותי ולהמשיך ליהנות בשעות שלאחר מכן
  ממגוון המתקנים במתחם. אל תחכו – חייגו ותתחילו
  ליהנות כמו שצריך ! כדי לפנק
  את עצמכם רצוי ביותר לקבוע דברים מראש ולא
  לפסוח על בדיקת לוח הזמנים שלכם אל מול המעסה המקצועית.
  לכאורה, מדובר רק על שמן, אך הריח שלו מופץ בחדר הטיפולים והוא
  מעצב במידה רבה את החוויה שלכם. אנו לא מדברים
  רק על עיסוי קלאסי ברמת הגולן הוליסטי או עיסויים אחרים, אלא גם על תוספי תזונה מחומרים טבעיים, תזונה נכונה באופן כללי,
  עשיית ספורט כדרך חיים, שימוש באופניים על פני רכב (לפחות בתוך הערים), מתקני
  כושר בכל מקום ועוד.

 11. ליווי באילת says:

  מתמחים בכל עבודות העץ השונות :
  פרגולות, דקים, גדרות עץ לגינה, בתי
  עץ, מעקות עץ ואדניות עץ להשלמת עיצוב הבית והגינה.
  מתרגמת בעלת ניסיון של מעל עשר שנים בתרגום מעברית לאנגלית ועריכה לשונית באנגלית של מגוון תחומים
  וסוגי עבודות ומסמכים. חברת שייט באילת מציעה לנופשים באילת מגוון אפשרויות לשייט כייפי ביאכטה
  מפרשית עד 10 מפליגים. מועדון יאכטות ובית ספר לשייט המוביל באילת.
  אם בא לך סקס מטורף ממש עכשיו, ואתה נופש באילת או אולי אפילו מתגורר באילת, אתה צריך נערת ליווי באילת,זמינה, איכותית ומקצועית!

  קורס סקיפרים הכי איכותי באילת.
  אתר הכרויות איכותי לציבור הדתי והמסורתי,
  המאפשר למצוא אהבה בקלות. הצוות שלנו מורכב ממעצבים ואמנים מלאים בכישרון, אהבה וניסיון.
  דירות דיסקרטיות בקריות. אזור הקריות מורכב מכמה
  אזורים שונים הנושקים לעיר חיפה ונחשב למחוז הצפון.
  הערים היחידות באיזור הצפון בהם ניתן למצוא ריכוז של שירותים אלו
  הן הקריות (אוסף ערים המהוות כרך גדול) וחיפה
  בלבד. דירות דיסקרטיות בפורטל בננה נמצאים תחת קטגוריה נפרדת ובחלוקה לפי ערים ואזורים על מנת להקל לכם את החיפוש כך שישלימו לכם את החוויה ויגשימו לכם את הפנטזיה שחלמתם עליה,
  כאן תוכלו למצוא מגוון מטורף של
  נערות יפיפיות אשר יגשימו עבורכם
  כל משאלה בתנאים מדהימים.

 12. נערות ליווי באילת says:

  השאלה היא האם אתם מעוניינים בעיסוי שוודי, הוליסטי, עיסוי רקמות עמוק,
  עיסוי טאנטרי או עיסוי שיהיה משולב או אולי עיסו תאילנדי
  ברחובות ? תוכלו לברר לדוגמא, האם
  יש כניסה דיסקרטית, האם אתם
  צריכים לבוא באינטראקציה עם אחד העובדים (או יותר
  מאחד). כל מה שצריך זה רק לברר את הפרטים האחרונים והנה מבצבצת לך מודעה של מישהי מדהימה שנמצאת ממש 2 קילומטרים
  ואפילו מטרים ספורים ממך. במידה והמוסיקה מפריעה, ריח השמן, הכמות ואפילו אזורים שמביכים אתכם.
  בוא ותכיר נערות ליווי בחולון שיגיעו אליך לחדר ואפילו כאלה
  שישמחו לארח אותך בדירתן הפרטית
  ב-100% דיסקרטיות. משום שמדובר בחוויה בריאה, יש להשתדל לא להיות במתח ואפילו לתכנן את הכול כך
  שתוכלו להגיע גם לפני הזמן לעיסוי מפנק
  באשדוד/אשקלון , אם מדובר בעיסוי המתבצע בקליניקה באשדוד/אשקלון של המעסה.

  כמו כן, אם אתם מחפשים עיסוי ארוטי בבאר
  שבע באזור, סביר מאד להניח שאתם גם תוהים מה היתרונות של הטיפול הזה בכלל, ומתברר שגם זה משהו שאנשים לא כל כך מבינים לעומק ולכן נחלוק אתכם גם את המידע החשוב הזה.
  בעת שאתם חוברים אל מעסה מקצועי שמציע
  עיסוי בחיפה, אתם יכולים להיות שקטים כי אתם לא מקבלים רק את העיסוי הטוב
  ביותר, אלא גם את העיסוי המתאים לכם ביותר.
  אז על מנת ליהנות מעיסויים מידיהן המופלאות של נערות ליווי בחולון,
  היכנסו אל האתר והתחילו לעבור על הפרופילים והתמונות של הנערות.

 13. שירותי ליווי באילת says:

  כך ניתן לנצל כל שעה פנויה בדירות הדיסקרטיות ולהשתמש בהן לטובת בילוי מפנק ובלתי נשכח.
  איפה נמצאות הדירות הדיסקרטיות? דירות דיסקרטיות כשמן כן הן דיסקרטיות לחלוטין, אף אחד
  לא ידע שהתפנקת לך בעיסוי מפנק ומשחרר אלא אם כן סיפרת בעצמך כי למרות המיקומים הנגישים של הדירות הדיסקרטיות בתל אביב
  והמרכז, יש התחייבות מלאה לשמור על דיסקרטיות ופרטיות.
  בזכות הדירות הדיסקרטיות יכולים תושבי
  הקריות להישאר באיזור המגורים שלהם.
  קהל הלקוחות האקסקלוסיבי
  אשר מגיע לבקר במקומות אלו אוהב לשמור על הפרטיות שלו וכאן הוא מקבל את כל התנאים אשר
  יבטיחו לו את הדיסקרטיות. זוהי עובדה ידועה ולכן, זוגות באים לקבל טיפול של עיסוי מפנק ברמת
  הגולן , או בכל אזור אחר בארץ תוכלו לבחור את המעסה על פי האזור שבו אתם גרים.
  עיסוי עד הבית בקרית אתא.
  שירותי ליווי בקריות שיגיעו עד אליך לבית מלון לא תמיד משתלמים מבחינה כלכלית, בעיקר אם
  מביאים בחשבון את העלות הגבוהה של אתרי האירוח בחיפה.
  כשתגמור כדאי שתביא סולם, כי נערי הליווי שלנו יגרמו לך לגמור עד התקרה.
  אליסיה רצתה להיות מצילה, אבל במקום זה בחרה בעסקי הליווי כקריירה.

  לכן אנשי עסקים ניגשים לעיתים קרובות לנושא הליווי באירועים חברתיים
  כאנשי עסקים אמיתיים – הם קונים בן לוויה לערב.
  בזמן שקווי השיזוף בגופה הם משהו שכל
  גבר רוצה…

 14. ליווי באילת says:

  במלון אינדיגו, בעל סטנדרטים בינלאומיים.
  חשוב לבדוק מולו כי הוא מחזיק בהכשרה מתאימה, כי הוא בעל ניסיון ספציפי בסוג העיסוי שאתם רוצים לקבל וכי הוא
  מחזיק בתעודות המעידות על לימודיו.
  כשאתם מתעניינים לגבי עיסוי בבאר
  שבע , דעו כי פתוחות בפניכם שתי אפשרויות עיקריות: עיסוי בבאר שבע המתבצע בבית הפרטי שלכם או עיסוי בחולון המתבצע בקליניקה פרטית.
  עיסוי בתל אביב יכול להגיע גם למשרד שלכם או לבית הפרטי שלכם.
  ממקום במרכז תל אביב, במלון דיוויד אינטקונטיננטל, מלון יוקרה בתל אביב!
  מלון בוטיק בתל אביב, מבנה מחודש ועדכני,
  חווית אירוח מפנק! הפוסט
  ספא בוטיק A23 הופיע לראשונה ב-אייספא:
  ספא, מסאז, עיסוי. הפוסט ספא סוויטת גורדון הופיע לראשונה ב-אייספא:
  ספא, מסאז, עיסוי. מלון ספא האוס
  מציעה לכם ספא, לינה מפנקת ואווירה
  קסומה. נערות ליווי בירושלים בתמונות אמיתיות
  להזמנה לביתך / מלון לחוויה אירוטית ומלאת תשוקה.
  במקרים כאלו אתם יכולים לסמוך על נערות
  ליווי בבת ים, הן יכולות להיות הפרטנריות
  המושלמות לאירועים מסוג זה.

 15. נערות ליווי באילת says:

  עיסוי מפנק, עיסוי מקצועי, עיסוי בקלניקה
  פרטית, מתחמי ספא מפנק, עיסוי טנטרה .
  עיסוי אירוודה – עיסוי נהדר שלא נעשה
  בכל מכון ספא בישראל ולכן פופולרי מאוד במקומות שכן ואפילו גברים רבים
  מכירים אותו ונהנים ממנו. עיסוי מקצועי באינדקס עסקים ובעלי מקצוע בלוח הגדול בישראל – לוח יד2 .
  המוצעים לכם – מהשבדי, דרך השיאצו ועד עיסוי בגבעתיים הרקמות, אך גם לאחר
  שבחרתם את סוג העיסוי, תוכלו להנחות את המעסה באשר לעיסוי
  המתאים לכם ביותר. המוצעים לכם – מהשבדי, דרך השיאצו ועד עיסוי בבת
  ים הרקמות, אך גם לאחר שבחרתם את סוג העיסוי, תוכלו להנחות את המעסה באשר לעיסוי המתאים לכם ביותר.
  מעבר לשימוש במקום וכמובן לעלות, חשוב גם המיקום, ולכן צימרים לפי שעה יש כמעט בכל מקום,
  החל מצימרים לפי שעה במרכז, ועד
  צימרים לפי שעה בצפון ובדרום.
  מכף רגל ועד ראש במשך 45 דקות 250 ש”ח.
  במשך 40 דקות נמצא באזור יד אליהו תל
  אביב מעסה מקצועית, בעלת ניסיון, תגרום לכם להשתחרר
  ולהרגיש טוב!

 16. נערות ליווי באילת says:

  מחפשים קליניקות להשכרה? היכנסו עכשיו ללינקלי ובעזרת מנוע החיפוש החדשני שלנו תוכל למצוא מהר ובקלות את השירות אותו אתם מחפשים.
  מרצה בכיר ומטפל ברפואה סינית ויפנית, מנחה ומנהל קליניקות סטודנטים במכללת תמורות.
  עיסוי מקצועי בקרית שמונה/נהריה
  -היום ישנן דרכי טיפול רבות
  בגוף ובנפש של האדם, חלקן שיטות קונבציונאליות (כלומר כל מה שקשור ברפואה
  הרגילה שכולם מכירים – ללכת
  לרופא, לעשות צילומים, בדיקות דם, לקחת כדורים וכו’) ויש את הרפואה המשלימה, האלטרנטיבית אם תרצו, הכוללת טכניקות ריפוי טבעיות.
  כל שנשאר לעשות כעת זה לבחור את הבחורה המתאימה מתוך אותן נערות ליווי
  בחיפה וליהנות מזמן איכות מפנק ומהנה בחברתה.
  לבילוי בדירות דיסקרטיות ישנם יתרונות רבים, במיוחד כאשר משווים אותן
  לבילוי בבית מלון: אל הדירות אינך מגיע באופן אקראי, הן מצוידות ומאובזרות בכל טוב, כוללות נערה אחת או יותר ושם תוכל להגשים את הפנטזיות הפרועות ביותר שלך.
  קחו את הדיסקרטיות, קחו את האסתטיקה
  והניקיון, את המיקום הנוח והכי חשוב
  את המידע המהימן ביותר והנה קיבלתם פורטל לוהט ומדהים המביא קטגוריה של דירות דיסקרטיות
  בלב גבעתיים, דירות שאף אחד לא שמע או ראה אותן אבל אם תבקרו בפורטל היוקרתי תוכלו להגיע בקלות ולהצטרף ללא מעט אנשים שכבר
  חוו את ההנאות באמצעותן. דירות דיסקרטיות בגבעתיים זה יכול לקרות לכם ללא פשרות, חמש דק’ מכל מקום, בילויים סוערים, מרכזי קניות ואפילו דירות דיסקרטיות
  גבעתיים שישלימו לכם את ההנאות ויביאו אתכם למקום המעצים והמרטיט ביותר.

 17. נערות ליווי באילת says:

  הראל בלו הבעלים, חבר לזיקו דגים,
  דייג ויבואן דגים ופירות ים כבר 45
  שנים – יחד הם מביאים בשורה חדשה בתחום.
  ר אנה לייקן- רופאה פנימית ומשפחה בעלת ניסיון וותק בתחום יותר
  מ20 שנה. טי.אס.איי חברה יצרנית ישראלית העוסקת בייצור מערכות חניה בעלת
  ניסיון של 15 שנה בתחומי התקשורת,
  מתח נמוך ומערכות החניה. מורן ישראלית בת 29.
  קטנה קומפקטית מהממת. בחורה בת 20 חמודה אש
  עם פנים יפייפיות וגוף נשי ומעוצב.
  סמדר קוסמטיק – בספא הממוקם ברמת פולג ניתן לקבל את כל סוגי העיסויים כמו שוודי, קלאסי, עיסוי בארבע ידיים,
  עיסוי רקמות עמוק, עיסוי אירו-וודה, עיסוי ארומתראפי,
  עיסוי לנשים בהריון,טיפולי פנים וקרקפת, דיקור, עיסוי כפות רגליים
  ורפלקסולוגיה וכן תתרווחו בג’קוזי או באמבט שמנים ומלחים,
  ותקבלו פינוק אנרגטי כמו טיפול אינדיאני באבנים חמות, טיפול בנרות הופי, כוסות רוח ורייקי.
  אם תזמינו עיסוי מפנק בירושלים באמצעות פורטל ארצי ומקצועי של מעסים ומעסות,
  תוכלו להיות סמוכים ובטוחים כי המעסות שנמצאות בפורטל המעסים,
  נבחרו בקפידה ורק מנוסות מאוד שנראות
  טוב עם ציוד סטרילי ואתם תחושו שאתם נמצאים בספא מפנק ומגע ממכר כך
  שלאחר העיסוי, יהיה לכם זיכרון מתוק.
  צמיגי אבורוס הינה חברה המתמחה ביישור ג’נטים מגנזיום באמצעות
  מכונה מיוחדת ומתקדמת ליישור ג’נטים.
  חברת פלייר דיל עלונים הנה חברה המתמחה במתן שירותי חלוקה והפצה לכל הארץ לחילוק עלונים .

 18. נערות ליווי בתל אביב says:

  נמצאו 2 קליניקות להשכרה בחדרה והסביבה מתאימים לפי החיפוש
  שלכם. באור עקיבא, במתחם חדש ויוקרתי הסמוך
  לאזור מגורים, עם גישה נוחה לכביש 2 וכביש 4, מוצעים להשכרה שטחי משרד/ קליניקות/סטודיו
  ולכל מטרה עסקית אחרת. למטפלים שונים ישנן הכשרות שונות ותחומי
  התמחות שונים, כאשר בדרך כלל כל טיפול שמוצע הוא מעין וריאציה של גישה טיפולית מבוססת היטב, למשל טיפול קוגניטיבי-התנהגותי.
  תהליך הגרידה מתחיל בהרחבת צוואר
  הרחם על מנת לאפשר גישה למיכשור.
  לטענתם, העובדה שהעובר מתפתח בגוף האישה אינה נותנת לה בעלות על חייו.

  מכון טמיר מציע פסיכותרפיה וטיפול פסיכולוגי איכותי, פרטי, עם פסיכולוגים ופסיכותרפיסטים, בעלות שווה לכל נפש, בטיפול אונליין או עם המטפלות העמיתות של המכון בפרדס חנה, כרכור, קיבוץ מגל,
  קיסריה, בנימינה, זכרון יעקב וחדרה.
  כשתגיעו אל מכון העיסוי ברחובות , יוצג בפניכם שאלון
  שיהיה עליכם למלא אותו. בקליניקה פרטית או בבית הפרטי –
  היכן מומלץ העיסוי בחדרה ?
  השמן אמנם מוסיף מימד של עיסוי מפנק, מגע נעים ונינוח נפלא, אך אין
  באמת כזה דבר עיסוי מפנק בראש העין
  יוקרתי יותר או פחות – אלא שיש את
  העיסוי מפנק המתאים לכם ביותר. בהפלה זו אין צורך בהרדמה כללית או אזורית, והיא מתבצעת
  בחדרה של הפציינטית במחלקת נשים בבית
  החולים. ולפיכך אין מקום להפלה יזומה,
  אך ניסיונות לצמצם את טווח הפעולה שנתן “מקרה X”
  למבצעי ההפלות, באמצעות משאלי עם, נכשלו.

 19. נערות ליווי בתל אביב says:

  לפעמים יוצאים לחופשה, אבל זה רק פעם ביובל כאשר הם
  כבר לא עומדים בלחצים. באופן טבעי, עיסוי
  ארוטי, על אף היותם טיפולים מקצועיים שבהחלט מביאים להקלה על הגוף
  והנפש, הם כאלו שאנשים לא נוטים
  להתייעץ לגביהם עם חברים או בני משפחה וזה משהו שיכול להפוך את האיתור של עיסוי ארוטי
  בבת ים למעט מורכב יותר. עיסוי בדרום בקליניקה פרטית לרוב
  יהיה גם זול יותר, זאת מאחר ומדובר על טיפול שנע
  בין 45 דקות לשעה וחצי, מבלי שישנן כל תוספות
  שונות כדוגמת ארוחת בוקר או מתקני ספא.
  כשאתם מתעניינים לגבי עיסוי בדרום,
  דעו כי פתוחות בפניכם שתי אפשרויות
  עיקריות: עיסוי בבאר שבע המתבצע
  בבית הפרטי שלכם או עיסוי בבאר שבע המתבצע
  בקליניקה פרטית. לבסוף, על מנת שתוכלו להגיע לכל טיפול של עיסוי ארוטי
  בבת ים מוכנים ותפיקו ממנו את
  המקסימום שהוא מציע, חשוב לנו לחלוק
  אתכם גם מדריך קצר עם ההכנות
  שאסור לפספס. מרגוע לנפש: מעבר
  ליתרונות הפיזיים המובהקים, שווה לדעת שלעשות עיסוי
  ארוטי בבת ים זאת גם דרך נפלאה ובטוחה להרגיע
  את הנפש שגם היא מתעייפת ונשחק בשגרה.
  לא תמיד. ישנם מעסים שמעניקים עיסוי מקצועי
  מסוג אחד בלבד.

 20. נערות ליווי בתל אביב says:

  בדרך כלל, כלקוחות – אנו נוטים לאמץ מעסים שדוגלים באסטרטגיה
  גמישה מולנו, אך ישנם לעתים כמה מעסים שאינם גמישים שדווקא הם עשויים להתגלות כאנשים שתתחברו אליהם
  ושיספקו עבודה מאד מקצועית הלכה למעשה.
  מסאג נהריה הכרויות סקס מסאג’
  תאילנדי המסאג’ התאילנדי הינו שיטת
  עיסוי אשר קיימת כבר 1700 שנים והיא למעשה משיטות הריפוי והעיסוי הישנות ביותר אשר קיימות בעולם ולכן בפי … מה יותר כיף מאשר לקבל עיסוי בקריות מהנה לבד?
  כמו כל דבר בחיים בוחרים שירות שיהיה כיף לחזור אליו בזכות פורטל שמרכז את כל המודעות השוות ביותר- איפה נמצא אחד כזה?
  אז כשאתם בוחרים נערת ליווי שווה
  בעיר אילת כל מה שאתם צריכים זה לא רק
  ציפייה אלא שאיפה לאישה המדהימה ביותר שיודעת ויכולה לקחת את תענוגות החיים שלכם
  צעד אחד קדימה. שלא תטעו לחשוב, לא תמיד
  הליך החיפוש היה פשוט ומהיר, פעם מי
  שמחפש שירות של נערת ליווי, נאלץ לצאת למסע
  חיפושים אחר מודעות קטנות בחלקים האחוריים של המקומונים, בלוחות
  המודעות ובמקומות אחרים וגם כשנמצאו מודעות כאלו, לא
  תמיד הבחורה אשר עמדה מאחוריהם הייתה
  לטעמו של המחפש. אם הגעתם ישר לקליניקה בלוד אשר בה הזמנתם עיסוי מפנק בתל אביב ישר מהעבודה, תהיה לכם אפשרות להתקלח
  בקליניקה בלוד ולהתחיל עם עיסוי מפנק
  בלוד תוכלו לבחור איזה או
  גבר שיבצעו עבורכם את העיסוי.

 21. Fublick says:

  We all have heard tons of the bullshit ones; let s look at the real things that have been observed stromectol msd 5B, increases the planarity of the compound significantly, whereas a large linker group, such as a CH2 CH2 group at position X, increases the angle between aryl rings, thereby decreasing the planarity of the compound 83

 22. annoups says:

  Sargassum has been at crisis levels for several years, but only recently have the Island nations affected by what amounts to a plague, put that stamp on the problem buy nolvadex

 23. דירות דיסקרטיות בדרום says:

  עיסוי בשרון מסוג זה לרוב כולל מטפל
  מקצועי ומיומן, המבצע סדרה של מתיחות עוצמתיות על
  גוף המטופל, בעודו לבוש לחלוטין.
  מטפל בכיר עם ניסיון רב, מאמן כושר אישי,
  מלווה אימונים. עם זאת, אצלנו באינדקס שרותי הליווי ריץ’ אסקורטס אנו מנסים לתת מענה
  ושירותי ליווי של נערות ליווי בבאר שבע גם בעיר זו.
  לא חשוב באיזה אופן תעשו זאת, זוהי ההזדמנות לתת דרור
  לדחפים המיניים שלכם. אם יש לך בן זוג, זוהי הזדמנות טובה מאוד
  לבוא עם בן זוג וללמוד את אמנות הנגיעה
  במהלך העיסוי טנטרי. עיסוי שוודי בהשרון והסביבה – העיסוי הקלאסי
  בהשרון והסביבה המוכר והאהוב שרוב הגברים בוחרים בו, הן מבחינת חוסר ידיעה והכרה בעיסויים אחרים והן מבחינת הצורך שלכם
  בעיסוי מפנק, לכיף בלבד.

  את הצורך לחברה נשית לדבר איתה ולבלות איתה אין
  צורך להסביר. ומצד שני יש לנו גם יותר לחץ לשחרר והגברים צמאים למגע נשי וחברה
  נשית. במקרה של נשים, שני אזורי המוקד הם השדיים והפאבים, ואילו במקרה
  של גברים, אזור המוקד הוא איברי המין
  הגבריים.

 24. דירות דיסקרטיות בצפון says:

  למעשה, חלק ניכר מהרופאים הפרטיים שמנהלים קליניקות פרטיות או
  עובדים בבתי חולים פרטיים עובדים במקביל גם
  במסגרת הרפואה הציבורית.
  בואו להיות חלק מהגברים השווים שכבר בחרו את הפורטל שיודע ויכול
  לעשות לכם הכול- פורטל לוהט של נשים שוות במיוחד שכל מה שהן אוהבות ורוצות לעשות זה לענג אתכם עד לגג העולם.
  בפועל, תוכלו להגיע אל מכון עיסויים מפנקים במטרה לקבל עיסוי מפנק בחדרה בלבד, או
  לחילופין יוכל המעסה להגיע אליכם עד פתח הבית או אתם יכולים
  להגיע אליו לדירה פרטי. תוכלו להתמכר לטיפולים בספא ליד הים או
  בספא שאינו במלון, קרוב יותר למרכז העיר.

  כאשר עיסוי מפנק ברחובות , נעשה בביתכם, תוכלו להתרווח על הספה עם כוס משקה האהוב עליכם ולחוש את ההקלה לאחר העיסוי כאשר
  הגוף והנפש רק יודו לכם. ישנם אנשים
  שלא מרגישים בנוח שבן המין השני נוגע בהם, כך שחשוב לתאם מראש עם מכון העיסוי מפנק בראש העין את
  מין המעסה. ישנם בתי חולים ציבוריים שלמעשה נמצאים
  בבעלות של קופות החולים הגדולות
  (כגון קופת חולים כללית). התכנית ברפלקסולוגיה מקנה
  כלים לשילוב גישה זו עם שיטות נוספות כגון
  שמנים אתריים, רפואה סינית ודמיון מודרך.
  מכללה זו מתמקדת בלימודי רפואה משלימה לציבור הדתי.
  הסניף הראשי של מכללת ברק לרפואה משלימה ממוקם בירושלים, בתלפיות.
  אזור ההמתנה, ממוקם בעומק הקומה ואין בו כמעט זווית ראייה
  ממנה ניתן לצפות על הנוף, לעומת חדרי הטיפולים והמשרד שהכילו בתוכם את כל חזיתה המזוגגת של הקומה.

 25. דירות דיסקרטיות בדרום says:

  אנו בונים ומתחזקים בריכות שחייה ביתיות מכל
  הסוגים ובהתאם לדרישות ותקציב הלקוח, מעמידיפ לרשותכם צוות מקצועי ואדיב על מנת
  שיגשים את חלומכם – בריכת שחייה ביתית.
  דרך המים זהו מרכז שחייה לשחייה טיפולית לפעוטות
  ומבוגרים. אצלנו תוכלו לקבל מענה במגוון תחומים, החל משלב אפיון הצורך והתאמת
  פתרון רלוונטי, דרך תכנון ועיצוב
  מקורי, מרגש ונכון ועד לשלב הביצוע, הדפוס והכריכה.
  כמובן, כל זה מלווה בתמונות אמיתיות שלא ישאירו מקום לדמיון אבל הרבה
  מקום לפנטזיות ויצרים שרק הן יוכלו לתת עליהם מענה אמיתי.
  האמת שבניגוד למסעדה, בדירות אין צורך של ממש להזמין מקום מראש, אבל אולי תרצה לעשות זאת על מנת שלא יהיו הפתעות.

  חברת invplace נוסדה במטרה לחולל מהפך בכל הקשור לגיוס הון למיזמים
  ולחברות הזנק בתחילת דרכם וזאת בעזרת פלטפורמת גיוס הון ייחודית שפוחתה על מנת לייעל את הקשר
  העסקי בין היזם למשקיע .
  חברת “YL יעוץ והפקה” הוקמה במטרה לספק ללקוחותיה משב רוח רענן ואחר לעולם האירועים הפרטיים והעסקיים.
  סניטציה הוקמה מתוך ההבנה וההכרה
  בחשיבות הצרכים האנושיים הבסיסיים.

 26. israelnightclub.com says:

  רטט – טכניקת הרטט מסייעת לשחרר ולהרגיע את
  הגוף באמצעות יישום של רעידות לפי מקצב באזור התפוס בגוף.
  חזרה על עיסוי מקצועי בתל אביב על
  בסיס קבוע, מסייעת לתחזק את הגוף ועל ידי כך, מביאה
  להקלה על כאבי השרירים גם בטווח הארוך.
  שיטה זו אף משפרת את זרימת הדם לאזור, ועל ידי כך מייעלת את תהליכי הניקוי וההזנה של השרירים התפוסים בפרט והגוף בכלל.
  על ידי כך, הקשה תורמת לתחושה של שלווה ולשחרור של שרירים תפוסים, על ידי ייעול תהליכי
  הניקיון שלהם באזור עצמו. מטרת העיסוי המפנק היא להפעיל לחץ על
  אזורים תפוסים כמו הגב, הכתפיים, הצוואר ואפילו הרגליים, במטרה לקדם תחושה של שלווה ושחרור הלחץ שמוטל על השרירים.
  ליטוף – עיסוי שוודי באזור תל אביב והמרכז מתחיל בסט של תנועות ליטוף עדינות, המורכב מסדרה של ליטופים עדינים ומעגליים, הנעשים לאורך כל
  הגוף ברמות משתנות של לחץ בהתאם
  לצורכי המטופל. עיסוי מפנק בתל אביב
  והמרכז מצריך הסרה מלאה של הבגדים, מלבד הפריטים התחתונים.
  פרטיות זה בהחלט שם המשחק, כאן לא תוכלו
  לפספס את הדברים לא כשמישהו בדק, עשה את ההשוואות והכול בכדי שלא תפספסו את העיקר- דירות בעלות היגיינה גבוהה,
  פינוקים אין סופיים ובעיקר אחריות מלאה שהן פרטיות ודיסקרטיות ברמה ללא פשרות.
  לישה – לאחר שהשרירים התחממו
  היטב, המעסה מתחיל ללוש את העור
  והשרירים, ותוך כך לוחץ על רקמות דקות בקצב, במטרה למתוח ולשחרר את השרירים.

 27. https://nanadiamond.com/city/Discreet-apartments-in-Hadera.php says:

  לעתים קרובות ליווי ליווי עדיין כוללים שירותים מיניים, ואלה אינם מקרים בודדים, אלא בפועל עולמי.
  חשוב כמובן מי המעסה, לעתים גברים יעדיפו אישה מעסה ונשים יעדיפו גבר מעסה.
  עיסוי אירוטי בגבעתיים עיסוי אירוטי בגבעתיים כולם
  מחפשים את אותו השירות אבל לא תמיד מוצאים את אותה החוויה,
  בעידן בו המון גברים רוצים לפרוק
  עול ולהשאיר את שגרת החיים בצד כל מה שנשאר זה
  למצוא את ההנאה הגדולה – עיסוי … הגעתם לפורטל גירל פור אסקורט המרכז עבורכם את כל המודעות מנערות ליווי
  ודירות דיסקרטיות בירושלים, בצעו
  חיפוש מצאו לכם את העיסוי המושלם,
  הפינוק שחלמתם עליו גם בירושלים זמין לכם עכשיו.
  חשוב לדעת כי כל המודעות של המפרסמים באתר נשיקה הצהירו כי השירותים הניתנים הם שירותי עיסוי בלבד.

  כמו כן, אם אתם מחפשים עיסוי ארוטי בהוד השרון
  באזור, סביר מאד להניח שאתם גם תוהים מה היתרונות של הטיפול
  הזה בכלל, ומתברר שגם זה משהו שאנשים לא כל כך מבינים לעומק ולכן נחלוק אתכם גם את המידע החשוב הזה.
  היום העיסוי הפך לחלק מאד חשוב בחיינו
  וברור לנו … העיסוי התאילנדי בראש העין –
  הינו עיסוי ביבש שמתבצע לרוב על המזרון (אפשר גם על מיטת טיפולים) .
  במקרים כאלה כדאי לעדכן את בעל
  המקום מראש ולהשתמש בשירותי האתר על מנת לחסוך זמן
  וכסף.

  my web page … https://nanadiamond.com/city/Discreet-apartments-in-Hadera.php

 28. https://nanadiamond.com/city/Discreet-apartments-in-Bat-Yam.php says:

  אני מאמינה שטיפול קוסמטי הוא חווית פנאי ואצלי בקליניקה שוררת אוירה חברותית ונעימה – תוכלו להנות ממגוון
  טיפולים כמו פדיקור, מניקור, טיפולי פנים, אפילציה ועוד.
  למרות שזאת הייתה רק שיחת סקס, אני בחיים לא אשכח את הג’ינג’ית המטריפה והלוהטת שהצליחה לגרום לי
  להשפריץ כמו שבחיים לא חוויתי.
  חברת קליפסונג הממוקמת במרכז,
  מעניקה לקהל לקוחותיה את היכולת
  להפיק קליפ לחתונה ולכל אירוע, בשלל סגנונות ורעיונות מקוריים.
  שימת הדגש בנגב היא על איכות הביצוע
  , שמירה על זכויות עובדיה ורווחתם ושביעות רצון לקוחותיה.
  אלו למעשה הדברים הבסיסיים שיש בהם צורך בעת קבלת עיסוי ארוטי בראש העין מעבר לכך, ניתן לבקש דירה דיסקרטית הכוללת ג’קוזי
  או פינוקים משחררים כמו אביזרי מין ואלכוהול על מנת לחמם את האווירה שלכם עם המעסה.

  שמעון אזולאי המעסה הראשי ובעל הקליניקה הינו מעסה
  רפואי מוסמך שמתמיד ללמוד ולעבור השתלמיות באופן קבוע,
  על מנת שהחוויה שלכם תהיה יוצאת
  דופן. אתם יכולים לאהוב את
  האישה שלכם עד כלות, אבל אם משהו לא עובד במערכת היחסים האינטימית ביניכם זה לא אומר שאתם צריכים לוותר על הריגושים שהעולם יכול להציע לכם.
  בפועל, תוכלו להגיע אל מכון
  עיסויים מפנקים במטרה לקבל עיסוי מפנק בנתניה/השרון בלבד,
  או לחילופין יוכל המעסה להגיע אליכם עד
  פתח הבית או אתם יכולים להגיע אליו לדירה פרטי.
  עם טרקטורוני הברון תוכלו לערוך יום גיבוש וכיף לעובדים ולהציע להם חוויה ייחודית ושונה, עם טיולים בשטח, טיול טרקטורונים חווייתי במיוחד, ארוחות ולינה בשטח ואין
  ספור דרכים להפוך את יום הגיבוש לחוויה נפלאה מהנה ולבטח שונה
  ומיוחדת.

  my web site – https://nanadiamond.com/city/Discreet-apartments-in-Bat-Yam.php

 29. https://ivoryvalentine.com/regions/Discreet-apartments-in-Eilat.php says:

  לשימוש בצעצועים שונים בזמן עיסוי בספא או דירות דיסקרטיות
  בבת ים יש השפעה חיובית על בריאות
  בני האדם. דירות דיסקרטיות בבת ים – זה כל מה שבן אדם צריך בשביל להתחיל את היום או הלילה שלו קצת אחרת.
  הנטייה לחשוב כי כל אחד שמעביר את ידיו על גופו
  של אדם אחר נקרא מעסה, שגויה. ישנן הרבה מטרות אשר בעבורן משכירים דירות דיסקרטיות ברחובות, ייתכן כי תרצו להפתיע
  את בן או בת הזוג ליום הנישואים שלכם
  במחווה רומנטית, או אולי יש לאחד
  מבני הזוג יום הולדת ובא לכם להיות מקוריים ולחגוג את הזוגיות במקום שונה, יתכן שיש לכם מסיבת רווקים או רווקות ואתם
  מחפשים מקום אינטימי ורומנטי לחגוג את המסיבה שלכם.
  אם עדיין לא ארזתם את התיקים,
  אתם מוזמנים כבר היום לסגור נופש בצפון עם חמאם טורקי ענק, סוויטות עם טיפולי ספא בחד נס, צימר
  עם עיסוי שוודי, אירוח כפרי עם ארוחת בוקר ועוד.
  ספא בוטיק לילקה הוא מקום שיחזיר לכם
  את החיים לשגרה עם מגוון עיסויים איכותיים!
  איך הופכים את היום שלך ממבאס, משעמם או מתסכל, לחוויה מדהימה וכייפית,
  תענוג אמיתי ומלא אושר, חוויה של
  פעם בחיים – שאפשר לעשות אותו אפילו כל יום.
  האם פעם שאלת את עצמכם, מה הדבר שאתם הכי מחפשים באישה?

  My blog https://ivoryvalentine.com/regions/Discreet-apartments-in-Eilat.php

 30. https://nikkirain.com/categors/Discreet-apartments-in-Jerusalem.php says:

  רטט – טכניקת הרטט מסייעת לשחרר ולהרגיע את הגוף באמצעות יישום של רעידות לפי מקצב באזור התפוס
  בגוף. חזרה על עיסוי מקצועי בתל אביב על בסיס קבוע,
  מסייעת לתחזק את הגוף ועל ידי כך, מביאה להקלה על כאבי השרירים גם בטווח הארוך.

  שיטה זו אף משפרת את זרימת הדם לאזור, ועל ידי כך מייעלת את תהליכי הניקוי וההזנה של השרירים התפוסים בפרט והגוף
  בכלל. על ידי כך, הקשה תורמת לתחושה של שלווה ולשחרור של שרירים תפוסים, על ידי ייעול תהליכי הניקיון שלהם באזור עצמו.
  מטרת העיסוי המפנק היא להפעיל לחץ על אזורים
  תפוסים כמו הגב, הכתפיים, הצוואר ואפילו הרגליים, במטרה
  לקדם תחושה של שלווה ושחרור הלחץ שמוטל על השרירים.
  ליטוף – עיסוי שוודי באזור תל אביב והמרכז מתחיל בסט של
  תנועות ליטוף עדינות, המורכב מסדרה של ליטופים עדינים ומעגליים, הנעשים לאורך כל הגוף ברמות
  משתנות של לחץ בהתאם לצורכי המטופל.
  עיסוי מפנק בתל אביב והמרכז מצריך הסרה
  מלאה של הבגדים, מלבד הפריטים התחתונים.
  פרטיות זה בהחלט שם המשחק, כאן לא
  תוכלו לפספס את הדברים לא כשמישהו בדק, עשה את
  ההשוואות והכול בכדי שלא תפספסו את
  העיקר- דירות בעלות היגיינה גבוהה,
  פינוקים אין סופיים ובעיקר אחריות מלאה
  שהן פרטיות ודיסקרטיות ברמה ללא פשרות.

  לישה – לאחר שהשרירים התחממו היטב, המעסה מתחיל ללוש את העור והשרירים, ותוך כך לוחץ על רקמות
  דקות בקצב, במטרה למתוח ולשחרר את השרירים.

  My blog post; https://nikkirain.com/categors/Discreet-apartments-in-Jerusalem.php

Trả lời

Email của bạn sẽ không được hiển thị công khai.

Tư vấn khách hàng: 0905 984 646
Gọi mua hàng: 0907 984 646
Tư vấn khách hàng
Gọi mua hàng